Kolmossivun kulkuri: Kimmo

Kimmo

1. Miksi kulkuroit?

Nautin suunnattomasti tutustumisesta erilaisiin kulttuureihin, uusien ihmisten tapaamisesta sekä mahdollisuudesta harrastaa aktiviteetteja, joita ei kotimaassa pääse harrastamaan tai joita on suotuisampi tehdä matkoilla. Ja mikä tärkeintä, rakastan eksoottisilla ruoilla herkuttelemista.

2. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

Koti. Tulin juuri pari viikkoa sitten kotiin elämäni pisimmältä matkalta, neljän ja puolen kuukauden reissulta Kaakkois-Aasiasta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista.

3. Oudoin reissu, jonka olet tehnyt?

Taitaapi olla ensimmäinen yli kuukauden pituinen matkani vuodelta 2001. Matkasimme hyvän ystäväni Ollin kanssa junalla Kouvolasta niin pitkälle kuin pystyimme. Reitti kuljetti meitä halki Venäjän, Mongolian, Kiinan ja Vietnamin. Takaisin Suomeen toki otettiin lento Ho Chi Minh Citystä, koska reissuaikaa meillä oli vaivaiset 5 viikkoa.

4. Karuin vamma tai tauti, josta olet matkoillasi kärsinyt?

Sairaalahoitoon en onneksi ole koskaan reissuillani joutunut. Karuin tauti taisi olla kova kuume ja ripuli viime matkallani Indonesiassa.

5. Vaarallisin hetki matkoillasi?

En liiemmin pidä korkeista paikoista, joten mutkaiset vuoristotiekaahailut ovat jääneet kyllä mieleeni vaarallisina hetkinä. Myös parit lauttamatkat hieman kovemmassa kelissä ovat nostaneet sykettä.

6. Kaunein hetki matkoillasi?

Tiibetissä Mount Everestin base camp ja aamunsarastus Himalajan huippujen takaa.

7. Kerro yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olet matkatessasi kohdannut.

Pol Potin kuoleman kentiltä selvinneen tarina ja sen kuuleminen konkreettisesti paikan päällä kirkkaassa auringonpaahteessa ja lintujen sekä perhosten lennellessä ympärillä oli pysäyttävä hetki.

8. Mitä vihaat kulkurielämässä?

Koti-ikävää, ripulia, huijareita ja eläinten pahoinpitelyn näkemistä.

9. Mitä kaipaat kotimaastasi?

Omaa rauhaa, perhettä, ystäviä, kotiruokaa ja omaa sänkyä.

10. Oletko sinkku?

En.

Kimmo Osaka

Osakan yö kirvoittaa Kimmon huulille ovelan hymyn.

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 2-4 kuvaa sinusta tien päällä. Rohkeasti vain!

 

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>