Kolmossivun kulkuri: Saana

Kolmossivun kulkuri Saana

1. Miksi kulkuroit?

Saadakseni kokemuksia, tavatakseni ihmisiä, nähdäkseni monenlaista elämää ja ennen kaikkea oppiakseni itsestäni. Ja ihan vain koska se on hauskaa ja voittaa Suomen olot mennen tullen. Kai tämä on elämäntyyli.

2. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

Melbourne. Jos pitäisi valita joku paikka, jonka miellän kodiksi, se olisi Melbourne. Valloittava kaupunki täynnä mielenkiintoisia alueita, joista jokaisella on oma vibansa. Lisäksi ihmiset siellä ovat uskomattoman avuliaita ja rentoja.

3. Oudoin reissu, jonka olet tehnyt?

Eka reppureissu, joka tuntui silloin niin jännittävältä. Bussi Helsinkiin, laivalla Tallinnaan, ei tietoa määränpäästä. Lopulta bussi Riikaan, yö siellä, seuraava bussi Varsovaan. Ilman karttaa, paikallista rahaa tai buukattua hostellia. Nyt tuntuu, että samalla tavallahan matkustan koko ajan, mutta jännityksen loi se eka kerta – ja se, että päätös matkalle lähtemisestä tehtiin edellisenä iltana.

4. Karuin vamma tai tauti, josta olet matkoillasi kärsinyt?

Toistaiseksi olen onneksi välttynyt lähes kaikelta. Australiassa vietin seitsemän yötä sairaalassa munuaistulehtuksen takia, muuten on ollut vain päivän-parin sairaalareissuja.

5. Vaarallisin hetki matkoillasi?

Mitään vakavaa ei ole sattunut, vaikka kai ne aamuöiset eksymiset vahvassa humalassa Lontoossa ja Prahassa tai sammuminen metroon Tukholmassa olisivat voineet päättyä ikävästi. Aina on kyllä ollut turvallinen olo. Nuo edellä mainitut tapaukset tuntuivat vaarallisilta vasta jälkikäteen selvin päin ajatellen.

Kolmossivun kulkuri Saana

6. Kaunein hetki matkoillasi?

Ne hetket, jolloin pysähtyy miettimään, miten onnekas on voidessaan matkustaa ja viettää tätä elämäntyyliä. Kun pysähtyy nauttimaan juuri siitä hetkestä ja kaikki huolet unohtuvat. Myös se hetki, kun alkaa tajuta, että on paikkoja joihin kuuluu ja joihin ei, ja samalla huomaa kasvun itsessään.

7. Kerro yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olet matkatessasi kohdannut.

Pari vanhempaa jenkkinaista on jäänyt mieleen. Ensimmäinen oli kulkuri, jonka tapasin Budapestissa. Työtön journalisti, jolla juttuja riitti. Toisen tapasin Malesiassa. Hän oli manioissaan päättänyt lähteä kiertämään persaukisena maailmaa. Nyt hän on ehtinyt jo Ausseihin, eli ilmeisen hyvin on matka mennyt. Naisen tytär tosin lähettää hänelle rahaa viikottain, ettei hänen koko olematon budjettinsa kuluisi heti kerralla, niin kun maanisilla ihmisillä saattaa käydä.

8. Mitä vihaat kulkurielämässä?

Vihaan huijatuksi tulemista. Ei se rahakaan, mutta se tuntuu henkilökohtaiselta loukkaukselta. Myös ylipainavan rinkan kantamista helteessa, mutta siihen alkaa jo tottua. Niin ja omaa laiskuutta. Monesti jää jokin asia kokematta, kun laiskottaa eikä jaksa lähteä.

9. Mitä kaipaat kotimaastasi?

Enpä oikeastaan mitään. Mutta jos jotain pitää sanoa, niin vanhempien mökkiä ja rentoutta siellä. Ja niitä kesäiltoja. Toki perhettä ja kavereita, mutta onneksi yhteyttä voi pitää niin monella tapaa.

10. Oletko sinkku?

Niin sinkku kuin vain olla voi.

Spes patiae

Ei mene aina kaikki putkeen isänmaan toivoilla.

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 2-4 kuvaa sinusta tien päällä. Rohkeasti vain!

 

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>