9 hourematkaa New Jerseyn metsistä San Borondónin aavesaarelle

Kulkurin on mahdollista houria ihan omiaan. Mutta ei tarvitse. Maailmassa nimittäin riittää kollektiivisia hallusinaatioita: aaveita, hirviöitä, outoja valoja ja liikkuvia saaria, joita lukuisat maan- ja merenkiertäjät vannovat nähneensä. Haluatko jahdata virvatulia? Tarjoamme yhdeksän hourematkakohteen listan. Vain umpihullu tai umpihuumattu matkaaja voi bongata nämä nähtävyydet. Oletko yksi heistä? Nappi naamaan ja baanalle!

1. Jäljitä paholaista New Jerseyn metsissä

Alkuperä. Vuonna 1735 Yhdysvaltain itärannikolla Pine Barrensin korpimetsissä Leedsin muori synnytti kammottavan hirviön. Olento ristittiin Jerseyn paholaiseksi. Sittemmin hirviö on ilmestynyt lukuisille silminnäkijöille Yhdysvaltain itärannikon metsissä ja pelloilla. Viimeisin silminnäkijähavaintojen aalto oli vuonna 1909. Tällöin Jerseyn paholainen hyökkäsi useiden ihmisten kimppuun ja Pine Barrensin lumihangilta löydettiin pirun jalanjälkiä. Delawaressa suljettiin kouluja paholaisen pelossa.

Ulkonäkö. Jerseyn paholainen on sekasikiö, jolla on koiramainen tai hevosmainen pää, pitkä kaula, hoikat kaviolliset jalat sekä pienet eturaajat. Selässä sillä on lyhyet nahkasiivet.

Nykyään. 2000-luvulla Jerseyn paholaisesta tehdään yhä säännöllisiä havaintoja – etenkin Pine Barrensin korpimetsissä. Esimerkiksi vuonna 2008 philadelphialainen nainen näki metsästä lentävän suuren, punasilmäisen olennon. Myöhemmin samana iltana hän näki takapihan varjoissa harmaan pitkäjalkaisen hahmon.

Jerseyn piru kuten Philadelphia Evening Bulletin sen kuvasi

2. Löydä kadonnut kaupunki Patagonian vuorilta

Paikka. Ciudad de los Césares eli Keisarien kaupunki on lumottu kaupunki Patagonian vuorilla Chilen ja Argentiinan rajalla. Kaupunki sijaitsee kertomusten mukaan laaksossa, jota asuttavat inkat ja jättiläiset. Kaupunki on pullollaan jalokiviä, kultaa ja hopeaa.

Reitti. Keisarien kaupunkia on etsitty vuosisatoja ja väitetään, että joka sen löytää, ei palaa takaisin. Joidenkin huhujen mukaan reitti salaiseen laaksoon on olemassa vain uudenkuun aikaan. Ayahuascan nauttiminen leirinuotiolla saattaa myös auttaa.

Nykyään. Delphos Foundation -niminen haahusakki etsii yhä tänä päivänä Keisarien kaupunkia. Joukkio on vakuuttunut temppeliherrojen perustaneen kaupungin ja kätkeneen sinne aarteitaan. Tähän mennessä etsintäyritykset eivät ole tuottaneet tulosta, mutta hienoja luontokuvia tutkimusmatkoilta on kertynyt.

3. Kohtaa Rose Hallin Valkoinen Noita

Alkuperä. Jamaikan Montego Bayssa sijaitsee 1700-lukulainen kartano Rose Hall. Siro ja kaunis voodokuningatar Annie Palmer piti kartanossa majaa 1800-luvulla. Kartanon mailla sijaitsi suuri sokeriplantaasi, jonka orjia “Valkoinen Noita” piiskasi, paneskeli ja tapatti mielensä mukaan. Palmerilla oli elämänsä aikana kolme aviomiestä, jotka kaikki hän murhasi. Palmerin väitetään myös uhranneen pikkulapsia maagisissa rituaaleissaan.

Annie Palmerin aave. (Valokuva Scaryplace.com)

Lopulta orjat nousivat kapinaan ja tappoivat nukkuvan Palmerin. Julma emäntä haudattiin syvään kuoppaan ja hänen tavaransa poltettiin, mutta tämä ei riittänyt. Valkoisen Noidan aave nousi haudasta ja jäi vainoamaan kartanon asukkeja. Aavetta syytetään tilusten myöhempien omistajien tapaturmaisista kuolemista.

Ulkonäkö. Annie Palmer ei tavallisesti ilmesty ihmisille, vaan vaikuttaa kartanon tapahtumiin epäsuorasti muun muassa tahrimalla paikkoja verellä. Toisaalta hänen tumma hahmonsa ja kalvakat kasvonsa ovat löytäneet tiensä moniin kartanossa otettuihin valokuviin.

Nykyään. Rose Hall on museo, jossa järjestetään yöllisiä kierroksia ja spiritismisessioita. Sisäänpääsy kartanoon maksaa 20 dollaria aikuista kohden.

4. Ota valokuva Gambia-joen lohikäärmeestä

Alkuperä. Ninki-nanka on Gambia-joessa asuva lohikäärmemäinen olento. Perinteisesti lapsia on varoiteltu harhailemasta rämeille, ettei Ninki-nanka popsisi heitä suuhunsa.

Ulkonäkö. Ninki-nankalla on 10-metrinen krokotiilimainen vartalo, pitkän kaulan päässä killuva hevosmainen pää ja valoa heijastavat suomut.

Nykyään. Useimmat kertomukset hirviöstä tulevat toisen käden kautta, Ninki-nankan näkijät kun tuppaavat kuolemaan muutaman viikon sisällä kohtaamisesta. Lähetä siis valokuvasi Kulkurille heti olennon kohdattuasi. Muuten voi olla, että kuvat jäävät kokonaan julkaisematta.

5. Törmää Point Pleasantin Koimieheen

Alkuperä. Vuoden 1966 syksyllä viisi miestä kaivoi hautaa Clendeninissä, Länsi-Virginian osavaltiossa, kun heidän ylitseen lensi ihmismäinen hahmo. Pian tämän jälkeen läheisessä Point Pleasantin kaupungissa joukko nuoria ryntäsi paniikissa poliisiasemalle. He väittivät suuren lentävän hahmon ajaneen heitä takaa punaiset silmät kiiluen. Koimieheksi (“Mothman”) ristitystä olennosta tehtiin seuraavina päivinä useita havaintoja. Taivaalla nähtiin outoja valoilmiöitä. Monet paikalliset kertoivat mustiin pukeutuneiden miesten vierailleen öisin luonaan esittämässä mystisiä kysymyksiä.

Melkein tasan vuosi tämän jälkeen Point Pleasantin Silver Bridge -silta romahti ja 46 ihmistä kuoli. Monet ajattelevat, että Koimies joko aiheutti sillan romahtamisen tai yritti varoittaa ihmisiä siitä.

Ulkonäkö. Koimiehellä on hehkuvat silmät ja suuret koiperhosen siivet. Se on muuten ihmishahmoinen ja ihmisen kokoinen, mutta useiden silminnäkijöiden mukaan sillä ei ole kaulaa, vaan sen kasvot näyttävät olevan keskellä vartaloa ikään kuin pöllöllä.

Nykyään. Koimiehestä on tehty havaintoja myös 2000-luvulla. Sanotaan, että otus ilmestyy usein ennen suurta katastrofia. Monenlaiset hörhöt matkaavat joka vuosi Point Pleasantiin nähdäkseen vilauksen maineikkaasta kummajaisesta. Kaupungissa järjestetään myös vuosittainen Mothman-festivaali.

mothman

Koimiehelle on pystytetty patsas Point Pleasantiin. (Valokuva theparadigmshifter)

6. Bongaa Ikeda-järven hirviö

Alkuperä. Japanissa Ikeda-järvessä elää järvihirviö Issie tai “Isshii”. Melko tuoreen kansanperinteen mukaan Issie oli valkoinen tamma, joka menetti varsansa ja epätoivoissaan syöksyi järven syvyyksiin ja muuttui isoksi liskoksi. Ikedan järvihirviöstä tehtiin eniten havaintoja vuonna 1978, jolloin parikymmentä ihmistä vannoi nähneensä otuksen.

Ulkonäkö. Issien sanotaan olevan kyttyräselkäinen ja nopealiikkeinen dinosaurus tai jättiläisankerias. Sen koko vaihtelee havainnoijasta riippuen viiden ja kolmenkymmenen metrin välillä.

Nykyään. Issie on vuosien varrella vangittu moniin epämääräisiin valokuviin ja myös videolle. Sinullakin on mahdollisuus nähdä liikahdus pinnan alla, kunhan pidät katseen tiukasti alloissa.

7. Purjehdi San Borondónin aavesaarelle

Paikka. San Borondón on aavesaari Atlantin valtameressä Afrikan länsipuolella, Kanariansaarten keskellä. Saari on esiintynyt monissa vanhoissa kartoissa, mutta nykyisistä sitä on turha hakea. San Borondón on yleensä sijoitettu jonnekin La Palman, La Gomeran ja El Hierron välille. 1500-1700 -luvuilla lukuisat tutkimusmatkailijat yrittivät tavoittaa saarta mutta turhaan. Kuitenkin useat silminnäkijät vuosisatojen saatossa ovat vannoneet nähneensä vieraan saaren, joka on lähestyttäessä haihtunut olemattomiin.

Nykyään. Yhä tänä päivänä lähisaarilla kerrotaan tarinaa, jonka mukaan San Borondón toisinaan kohoaa merestä vulkaanisen toiminnan johdosta ja vajoaa pian takaisin syvyyksiin.

Isla de San Borondón

Siintääkö pilvien takana San Borondón? (Valokuva Richard Lorenzo)

8. Kuuntele Skirrid Innin aaveiden kuiskutteluja

Alkuperä. Skirrid Mountain Inn on eräs Walesin vanhimpia pubeja: sillä saattaa olla jopa 900 vuotta ikää. Vuosien varrella krouvi on kerännyt nurkkiinsa kunnioitusta herättävän kokoelman kummituksia. Majatalon toinen kerros toimi kansanperimän mukaan pitkään paikallisena oikeussalina ja portaikon tammipuomiin väitetään aikojen saatossa hirtetyn 180 rikollista.

Aaveet. Majatalossa vaeltaa monia levottomia sieluja. Pahamaineinen tuomari Jeffrey, hänen hirttäjäapulaisensa sekä suuri joukko hirsipuuhun matkansa päättäneitä rikollisia ovat yleisiä näkyjä. Lisäksi Skirrid Innissä pitävät majaa parfyymin löyhkää levittävä White Lady sekä joukko meluisia sotilaita.

Nykyään. Monien aaveenmetsästäjien mielestä Skirrid Inn on eräs maailman aktiivimmista aave-esiintymistä. Vuodesta toiseen majatalon vieraat raportoivat oudoista kokemuksista. Kenties järkyttävin näistä on monien kokema kuristuksen tunne, kuin kaulan ympärillä olisi näkymätön hirttoköysi.

Hirttoköysi Skirrid Mountain Innissä

Skirrid Mountain Inn, hirttoköysi. (Valokuva Howard Dickins)

9. Kyynelehdi arkkienkeli Mikaelin kanssa Rodoksella

Rodoksen saarella, Neitsyt Marian kuolonuneen nukkumisen kirkossa, on saatu todistaa loppusyksystä 2013 alkaen ihmettä. Arkkienkeli Mikaelin ikoni on alkanut vuodattaa vuolaita kyyneleitä. Miksi ikoni itkee, kukaan ei tiedä.

Itkevistä patsaista ja ikoneista on uutisoitu vuosien varrella monesti, mutta kyynelvirrat tyrehtyvät tavallisesti sangen pian. Siksi kannattaa tarttua reippaasti tähän tilaisuuteen ja käydä todistamassa perinteikästä ja autenttista kristillistä ihmettä, kun se on vielä käynnissä!

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>