Kolmossivun kulkuri: Lisa

Lisa, kolmossivun kulkuri

1. Miksi kulkuroit?

Koska pystyn. Minulla on työ, jota voi tehdä tien päällä, joten haluan kokea erilaisia paikkoja ja tavata uusia ihmisiä – ja samaan aikaan minulla on tilaa pohtia elämän suuria kysymyksiä.

2. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

Tokio on suosikkini, koska se sopii luonteelleni, mutta mitään ”parasta” paikkaa ei ole.

3. Oudoin reissu, jonka olet tehnyt?

Fuji-vuorelle kiipeäminen keskellä yötä. Niin se perinteisesti tehdään, jotta päästään näkemään auringonnousu huipulta. Puolessavälissä matkaa ylös me kaikki ihmettelimme, kenen sekopäinen ajatus olikaan kiivetä näin korkealle vuorelle säkkipimeässä. Pähkähullua.

4. Karuin vamma tai tauti, josta olet matkoillasi kärsinyt?

Olen kaiken kaikkiaan ollut hyvin onnekas, ja ainoa kärsimäni vamma johtuukin lähinnä omasta onnettomuusalttiudestani. Ortopedi oli sanonut, että polveni oli parantunut eikä menisi enää sijoiltaan, mutta tanssilattialla Tokiossa polvi osoitti hänen olleen väärässä. Tuntematon japanilainen kantoi minut reppuselässä ulos yökerhosta ja vietin yön sairaalassa. Taksimatka kotiin ei sujunut aivan tyylikkäästi, koska en saanut housuja jalkaani. Sen jälkeen olin viikon vuoteenomana. Aloin arvostaa uudella tavalla polvitukea, jota minun olisi pitänyt käyttää alun perinkin, sanoi ortopedi mitä sanoi.

5. Vaarallisin hetki matkoillasi?

Minulla on tosiaan ollut onnea, mutta eräs tilanne Bangkokissa oli hiukan hermostuttava. Taksikuskimme veti herneen nenään, koska emme halunneet mennä hänen ystäviensä korukauppaan ja sitten ompelimoon ja taas uuteen korukauppaan, joten hän hylkäsi meidät aika karuun kaupunginosaan ja jouduimme kävelemään takaisin.

6. Kaunein hetki matkoillasi?

Tuntemattomien ystävällisyys. Olen saanut kokea sen uudestaan ja uudestaan.

Seison kartta kädessäni näyttäen eksyneeltä, ja joku pysähtyy auttamaan eikä tyydy neuvomaan minulle reittiä, vaan kävelee kanssani määränpäähän asti, jotta varmasti löydän perille. En pääse rakennukseen, jossa minun on määrä yöpyä, kukaan ei avaa ovea kun soitan kelloa, puhelimeni ei toimi, ja tuntematon nainen vie minut lähistöllä olevalle työpaikalleen, antaa minun käyttää puhelintaan ja tietokonettaan, vaatii minua istumaan ja lepäämään, antaa minulle juotavaa ja kehottaa minua odottamaan luonaan niin kauan kuin on tarpeen. Tuijotan metroaseman lippuautomaattia Japanissa enkä käsitä alkuunkaan mikä on paras vaihtoehto, ja joku tulee auttamaan minua selvittämään asian ja lähtee vasta kun minulla on lippu kädessäni. Ihmisillä on kyky olla kerta kaikkiaan ihania, ja on suurenmoista kun he näyttävät sen.

7. Kerro yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olet matkatessasi kohdannut

Kaikki ihmiset kiehtovat minua… minusta kiinnostavampaa on se, kuinka nopeasti matkalla on mahdollista saada hyvin syvä yhteys toiseen ihmiseen.

Vietin neljä tuntia erään saksalaisen naisen seurassa, kävimme syömässä ja ehdimme kertoa toisillemme koko elämäntarinamme, puhuimme syvimmistä peloistamme ja toiveistamme, ja kyyneleet nousivat silmiimme, kun samastuimme siihen mitä toinen kertoi. Kohtaamisemme päättyi sydämelliseen halaukseen ja päätökseen jatkaa yhteydenpitoa. Ja olemme pysyneet yhteydessä. Vain neljä tuntia: ihmeellistä.

8. Mitä vihaat kulkurielämässä?

Sitä, ettei minulla ole omaa keittiötä, vaan joudun koko ajan syömään ulkona.

9. Mitä kaipaat kotimaastasi?

Juustoa. Oikeaa pekonia. Joo, ja kirjainten tuntemista.

10. Oletko sinkku?

Olen.

Kolmossivun kulkuri, Lisan uimahyppy, kulkuri.org

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 2-4 kuvaa sinusta tien päällä. Rohkeasti vain!

 

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>