Kolmossivun kulkuri: Paul

Kolmossivun kulkuri Paul | kulkuri.org 

1. Miksi kulkuroit?

Matka käynnistyi yliopistoa edeltävänä välivuotena ja muuttui siitä päättymättömäksi kasvutarinaksi. Tutustuin itseeni ja pidin siitä henkilöstä, joka huomasin olevani.

2. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

Jennifer Lawrencen makuuhuone.

Ehdottomasti Jennifer Lawrencen makuuhuone.

Okei, oikeasti parhaan paikan valitseminen on mahdotonta. Kaikki riippuu siitä, ketä sattuu kohtaamaan ja mitä kokemaan. Hyvä nyrkkisääntö on pysytellä positiviisena kaikkien paikkojen suhteen mutta olla odottamatta liikoja, sillä ihmiset muodostavat paikoista käsittämättömän erilaisia mielipiteitä.

3. Oudoin reissu, jonka olet tehnyt?

Sain liftikyydin eräältä mieheltä, joka kertoi jättäneensä huumeet kuusi vuotta sitten. Hän oli käyttänyt heroiinia. Heti perään tyyppi sanoi ottavansa vain pari-kolme kertaa viikossa morfiinia. Kertoessaan tätä hänen huulessaan roikkui paksu spliffi ja hänen takanaan kolisi röykkiö tyhjiä oluttölkkejä. Oikein mukava ja antelias henkilö kylläkin.

4. Karuin vamma tai tauti, josta olet matkoillasi kärsinyt?

Lainasin ystäväni skeittilautaa Nimbinissä, Australian hippimekassa, ja mursin kyynärniveleni. En käynyt lääkärissä yli viikkoon ja pääsin leikkaukseen kolme kuukautta myöhemmin. En pystynyt käyttämään vasenta kättäni yli puoleen vuoteen ja sen sisällä on yhä pultteja ja metallilankaa.

5. Vaarallisin hetki matkoillasi?

Baarissa Phuketissa en tiennyt juttelevani ladyboyn kanssa. Eräs rohkea thaityttö pelasti minut, kiitos siitä.

Kolmossivun kulkuri Paul | kulkuri.org

Cowboy-duunissa Australian takamailla.

6. Kaunein hetki matkoillasi?

Ajaessani Australian takamaiden halki törmäsin alueeseen, joka oli kärsinyt pensaspalosta. Käristyneet puut ja pensaat värjäsivät koko maiseman pikimustaksi. Keskellä autioitunutta maata pikkuruiset puhtaan vihreät kasvit kohosivat tuhkan läpi. Kontrasti oli ainutlaatuinen, sillä vasemmalla puolella tietä maasto oli aivan koskematonta ja kasvillisuuden peitossa. Aivan uskomaton hetki.

7. Kerro yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olet matkatessasi kohdannut

Tämäkin tapahtui Australian takamailla. Tapasin kohteliaan 16-vuotiaan pojan nimeltä Paul Cook. Hänen isänsä oli istunut vankilassa puolet pojan elämästä tuomittuna pankkiryöstöstä, kidutuksesta, pahoinpitelystä ja varkaudesta. Tapasin myös isän, joka on yksi paikallisen moottoripyöräjengin johtajista – ja joka kärsii vakavista mielenterveysongelmista. Kysyin pojalta, miten hän saattoi olla niin normaali, kun hänen isänsä oli tuollainen. Siihen hän vastasi, että minun pitäisi tavata hänen äitinsä: tuomittu huumediileri, jonka kerrotaan joskus tappaneen miehen piikkikorolla.

8. Mitä vihaat kulkurielämässä?

En yhtään mitään.

9. Mitä kaipaat kotimaastasi?

Pretzeleitä perinteisellä baijerilaisella kermajuustolla, baijerilaista olutta ja saksalaista täsmällisyyttä.

10. Oletko sinkku?

Kyllä!

Paul istuskelemassa kallioilla | kulkuri.org

 

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 2-5 kuvaa sinusta tien päällä. Rohkeasti vain!

 

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>