Kolmossivun kulkuri: Lewis

Kolmossivun kulkuri Lewis rannalla | Kulkuri.org

1. Miksi kulkuroit?

Minulla on monta syytä matkustaa, mutta ennen kaikkea haluan altistaa itseni vieraille kulttuureille ja haastaa itseäni. Matkani ensimmäisenä päivänä luulin vielä palaavani kotiin viikon päästä, mutta sopeuduinkin tähän elämäntapaan nopeasti.

2. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

Mielestäni paras paikka juuri nyt olisi Brasilia. Tulevat jalkapallon MM-kisat saavat kaupunkien kadut kiehumaan ja kohottavat kehitysmaan kansassa ekstaattisia tunteita.

3. Oudoin reissu, jonka olet tehnyt?

Oudoin matkani oli, kun liftasin Thaimaassa eräälle maatilalle, josta en etukäteen tiennyt paljon mitään. Matkasin kolmen auton ja yhden moottoripyörän kyydissä. Ensimmäisessä autossa oli ikäiseni tyttö, joka puhui hyvää englantia, ja jätti minut hyvälle liftipaikalle reitin varteen.

Toinen auto oli vähän oudompi. Sen kyydissä oli oli kanoja, koiria, hedelmiä ja kaksi vanhaa thainaista. Taistelimme tiemme halki kielimuurin ja onnistuimme oppimaan jotain toisistamme. Auto jätti minut melkeinpä kirjaimellisesti keskelle ei mitään ja minulle osoitettiin kävelysuunta, jossa ajattelin maatilan odottavan.

Kävelin puoli tuntia, jonka jälkeen viittilöin moottoripyörällä ajavan pojan pysähtymään. Kerroin hänelle maatilan nimen. Hän nauroi ja käski minun hypätä pyörän selkään. Hän kuljetti minut kaupunkiin ja siellä pieneen räkälään, jossa etsimäni maatilan omistaja istui kavereidensa kanssa juomassa. Käteeni tyrkättiin omituista viinaa, joka maistui kitkerältä ja poltti sieraimiani.

Muutaman tunnin päästä ajoimme maatilalle juuri sopivasti illallista varten.

4. Karuin vamma tai tauti, josta olet matkoillasi kärsinyt?

En ole liiemmin satuttanut itseäni (koputetaan puuta). Kerran kadotin puhelimeni ja toisella kertaa kahdentoista tunnin bussimatka muuttui 30-tuntiseksi. Näistä ei ollut suurtakaan harmia.

5. Vaarallisin hetki matkoillasi?

Ylitin äsken tietä Pattayassa. Seisoin keskiviivalla, kun yhtäkkiä auton takaa syöksyi moottoripyörä. Kuski jarrutti lujaa, mutta pyörä lähti luisuun. Molemmista suunnista vyöryi liikennettä, joten en voinut väistää. Onnistuin tekemään jonkinlaisen hätäisen saksipotkun ja pyörä sujahti ohitseni. Kaikki oli ohi niin nopeasti, etten edes tajunnut miten suuressa vaarassa olin ollut. Vasta tien toisella puolella pysähdyin miettimään tapahtunutta sydän rinnassa takoen.

Kolmossivun kulkuri Lewis vesiputouksella | Kulkuri.org

6. Kaunein hetki matkoillasi?

Koin kauneimman hetkeni pikkuruisella Koh Rongin saarella eteläisessä Kambodžassa. Olin mennyt yöuinnille, kun äkkiä tajusin olevani miljoonien pienten planktoneliöiden ympäröimä. Ne hehkuivat ja kimalsivat käsieni liikkeiden mukana. Tuntui kuin olisin uinut tähtien halki. En unohda sitä koskaan.

7. Kerro yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olet matkatessasi kohdannut

Tapasin Thaimaassa entisen munkin. Hän oli ollut lapsinero, jota 15-vuotiaana pidettiin luostarinsa valaistuneimpana asukkina. Hän teki kuitenkin päätöksen, ettei tuo elämä ollut häntä varten, vaan että hän voisi oppia enemmän luostarin seinien ulkopuolella. Siispä hän hylkäsi munkin elämän ja perusti maatilan, jonne vapaaehtoiset saavat tulla työskentelemään niin pitkäksi tai lyhyeksi aikaa kuin haluavat. Vietin viikon hänen farmillaan (Happy Healing Home, Chiang Main lähellä). Hän kertoili meille paljon tarinoita elämästään ja opetti meille meditaatiota ja maanviljelystä.

8. Mitä vihaat kulkurielämässä?

En oikeastaan mitään. Yleisin kuulemani valitus on, että joku on pakannut mukaansa turhaa tavaraa ja joutuu siksi kantamaan liian raskasta reppua.

9. Mitä kaipaat kotimaastasi?

Australiasta ikävöin perhettäni. Tiedän, että tämä kuulostaa kliseiseltä, mutta jos voisin jakaa kaikki nämä kokemukset heidän kanssaan enkä ainoastaan kertoa niistä, olisin todella onnellinen. Ajattelen tässä etenkin veljeäni.

10. Oletko sinkku?

Tietenkin olen sinkku. Yksinäisen matkustajan täytyy olla.

 

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 2-5 kuvaa sinusta tien päällä. Rohkeasti vain!

 

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>