Crusoe Island, Koh Ta Kiev: telttailua paratiisisaarella Kambodžassa

Ko Ta Kiev alias Koh Takiev, aito paratiisi | Maija Kauhanen | Kulkuri.org

Kolmen vartin lauttamatkan päässä Sihanoukvillen Otres Beachilta pääsee leikkimään haaksirikkoutunutta turvallisesti. Majoittuja voi valita neljästä suloisesta bungalowista tai etsiä luonnosta paikan joko teltalle tai hyttysverkolla varustetulle Yhdysvaltain armeijan riippumatolle. Nettiä ei ole, ja virta valoihin hankitaan aurinkopaneeleilla. Suihkuna toimivat ämpärillinen kaivovettä ja muovikauha. Generaattori jyllää pari tuntia illasta, joten vempeleiden lataaminen onnistuu, kunhan on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ruoka-annokset ovat runsaita ja länsimaiseen makuun. Suomalainen baarimikko Antti loihtii herkkucocktaileja toivomusten mukaan.

Päivät kuluvat riippumatossa, rannalla tai viidakossa. Vieraille järjestetään säännöllisesti erilaisia retkiä, ja kolmen vartin kävely nakurannalle on helppo omatoimiseikkailu. Saman rannan varrella kohtuullisen etäisyyden päässä on pari muutakin lomakylää ravintoloineen. Kaiken kaikkiaan saarella on neljä majapaikkaa ja yksi kalastajakylä, joten lääniä riittää. Mutta tietojemme mukaan vuoden päästä on jo liian myöhäistä. Kiinalaiset pohatat ovat ostaneet koko saaren aikeenaan perustaa sinne kasinon, ja isoja teitä on ruvettu jo rakentamaan.

Kulkuri.org tsekkasi paikan tammikuussa 2014.

Miten paikalle?

Crusoe Islandin oma lautta mantereelta saarelle lähtee Sihanoukvillen Otres Beachilta. Edestakainen lauttamatka 7,20 €. Tarkista ajantasaiset tiedot paikan omilta verkkosivuilta.

Mitä maksaa?

  • Bungalowit 10–25 €/yö
  • Teltta kahdelle, sis. patjat ja tyynyt 4,30 €/yö
  • Riippumatto 2,50 €/yö
  • Pelkkä leiripaikka 1,45 €/hlö/yö
  • Ruoka-annokset 1–9 €

Yhteystiedot

info(at)crusoeisland.asia
+855 97 253 9082
www.crusoeisland.asia

 

Koh Ta Kiev, trooppinen lisko esittelee avujaan | Maija Kauhanen | Kulkuri.org

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>