Kolmossivun kulkuri: Wesley

Wesley istuu rannalla | Kulkuri.org

1. Miksi kulkuroit?

Vuonna 2008 lähdin matkustamaan ensimmäistä kertaa elämässäni, joskaan se ei ollut edes oikea reissu. Olin opiskelemassa sovelluskehittäjäksi ja sain harjoittelupaikan Citibankilta Barcelonasta. Se muutti elämäni. Asuessani Espanjassa matkustelin Barcelonasta sinne tänne ja kuuden kuukauden harjoittelun jälkeen olin koukussa reissaamiseen. Useimpien eurooppalaisten tavoin minulla oli kuitenkin vain muutama viikko lomaa vuodessa eikä minulla ollut rahaa pitkään reissuun. Päätin alkaa säästää rahaa ja mennä Australiaan reppureissaamaan.

Lähdin matkaan heinäkuussa 2012 aikomuksenani reissata puoli vuotta. En ole sen jälkeen palannut kotiin; perustin matkablogin Wesley Travels ja aloin tienata rahaa sillä. Rakastan matkustamista, uusien ihmisten tapaamista ja uuden oppimista eri kulttuureista. En usko, että lakkaan matkustamasta kovin pian.

2. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

Joka puolella maapalloa on mielettömiä paikkoja, mutta lempikohteitani ovat Brisbane, Bangkok, Barcelona ja San Francisco.

3. Oudoin reissu, jonka olet tehnyt?

Oudoin reissuni tapahtui Australiassa. Emme halunneet viettää joulua isossa kaupungissa, joten saimme hullun idean vuokrata auton ja ajaa keskelle ei-mitään, pystyttää sinne joulukuusen ja viettää leirijoulua. Ajettuamme yhden päivän eksyimme ja päädyimme rakentamaan leirin autiorannalle, missä ei ollut ristin sielua. Se oli yksi upeimmista retkistämme. Teimme kaikenlaista mahtavaa, poltimme paljon pilveä, otimme runsaasti huumeita ja kuuntelimme musiikkia.

4. Karuin vamma tai tauti, josta olet matkoillasi kärsinyt?

Las Vegasissa mursin sormeni yhtenä rajuna bileyönä, kun dokasimme ja vedimme kamaa kasinolla. En vieläkään muista, miten siinä niin kävi.

5. Vaarallisin hetki matkoillasi?

Bangkokissa saksalainen kaverini joi liikaa ja joutui käsirysyyn yhden thaityypin kanssa. Se oli tietysti tyhmää, olimme vähällä päätyä tappeluun kahtatoista thaimaalaista vastaan. Onneksi yksi jätkistä puhui englantia ja saimme selvitettyä asiat puhumalla.

Wesley vapaassa pudotuksessa | Kulkuri.org

6. Kaunein hetki matkoillasi?

Nautin joka ainoasta hetkestä tien päällä. Joka päivä saa tavata mahtavia ihmisiä ja nähdä ihmeellisiä asioita. Rakastan kaikilla kulkuneuvoilla matkustamista. Matkaan lähtö on yksi parhaista asioista, mitä olen elämässäni tehnyt.

7. Kerro yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olet matkatessasi kohdannut

Viime viikolla tapasin kolme ranskalaista kundia hostellissani. He olivat pyöräilleet Ranskasta Thaimaahan ja aikoivat jatkaa koko maailman ympäri. Sellainen kiinnostaa minua, koska hekin ovat matkustaneet pitkään. Useimmat matkustavat muutaman kuukauden, eikä pitkäaikaisia kulkureita tapaa kovin paljon.

8. Mitä vihaat kulkurielämässä?

En tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Joskus mietin, milloin tämä loppuu, minne minä päädyn ja mitä elämälläni teen. Minusta on ihanaa olla vapaa sielu, mutta toisinaan on vaikeaa, kun ei ole minkäänlaista määränpäätä.

9. Mitä kaipaat kotimaastasi?

Olen Hollannista, ja maani on kuuluisa juustoistaan. Ulkomailta on vaikea löytää kunnollista juustoa.

10. Oletko sinkku?

En, olen parisuhteessa. Tyttöystäväni kunnioittaa päätöstäni elää tien päällä, ja tapaamme toisiamme usein. Hän tulee minun luokseni sinne missä olen, ja minä olen menossa tapaamaan häntä. Hänkin rakastaa matkustamista, mutta koska hänellä on oma firma, hän ei pysty reissaamaan kanssani koko aikaa.

 

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 2-5 kuvaa sinusta tien päällä.

 

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>