Meas Family Homestay, Ang Ta Som: mummolaelämys Kambodžan maaseudulla

Ihana kujanen maatilan talojen välissä | Maija Kauhanen | Kulkuri.org

Kyllä maalla on mukavaa. 70 kilometriä Kambodžan pääkaupungista Phnom Penhistä etelään englanninopettaja Siphen perheineen pyörittää herttaista majataloa otteella, joka ei jätä nokan koputtamista. Oman huoneen lautaseinät, pölyiset kirjat ja kirjavat vahakangasliinat vievät mökkitunnelmaan. Perheen naisten rupattelu kantautuu keittiöstä, ja koirat leikkivät vaaleanpunaisia lumpeita kasvavan lammen rannalla. Riisipellot aukeavat joka puolella silmänkantamattomiin.

Pyörällä, tuk-tukilla tai mopotaksilla voi mennä ihmettelemään markkinoita ja temppeleitä. Vierailla on myös mahdollisuus antaa panoksensa englannintunteihin Siphenin hyväntekeväisyyskoulussa. Turisteja on seudulla tuskin lainkaan, joten länsimainen kävijä saa varautua kylänraitilla moikkailuun, tuijotukseen ja jopa silittelyyn.

Ruoka on monipuolista, ja myös kasvissyöjää hemmotellaan tofucurrylla, uppopaistetulla munakoisolla ja loputtomilla mangolohkoilla. Olutta ja virvoitusjuomia on myytävänä.

Kulkuri.org tsekkasi paikan helmikuussa 2014.

Miten paikalle?

Kampotin ja Phnom Penhin väliä liikennöivä Kampot Express (4,40 €) on jämpti ja edullinen. Jokaiselle asiakkaalle varataan minibussista oma istumapaikka, mikä on Kambodžassa ylellisyyttä. Taksi Phnom Penhistä maksaa 20-25 €.

Mitä maksaa?

Täysihoito (sis. majoitus omassa huoneessa, aamiainen, lounas ja päivällinen, vesi, kahvi ja tee, polkupyörän lainaus) 12,50 €/hlö/vrk.

Yhteystiedot

mshomestay(at)gmail.com
+855 11 925 428
www.cambodianhomestay.com

 

Näkymä aamuisen riisipellon yli | Maija Kauhanen | Kulkuri.org

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>