Kolmossivun kulkuri: Colin

Colin ja macbook, kunnon poseeraus, muotikuvamatskua | Colin Wright |kulkuri.org

1. Miksi kulkuroit?

Matkustan avartaakseni näköalojani, kokeakseni uusia asioita ja tavatakseni uusia ihmisiä. Minulla on suuri halu oppia niin paljon kuin mahdollista niin monista asioista kuin mahdollista niin usein kuin mahdollista. Olen huomannut, että se onnistuu ylivoimaisesti helpoiten matkustamalla.

2. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

Kaikilla paikoilla on hyvät ja huonot puolensa. Kulttuurinsa puolesta suosikkini on ehkä Islanti, mutta opin enemmän asuessani Kalkutassa. Uusi-Seelanti on kauniimpi kuin millään maalla on oikeus olla, kun taas Yhdysvallat on kulttuurien, ruokien ja tyylien runsaudensarvi.

3. Oudoin reissu, jonka olet tehnyt?

Oudoin paikka, jossa olen käynyt, on Kalkutta. Sikäläinen kulttuuri oli erilainen kuin mikään aiemmin kohtaamani ja oppimista oli paljon. Pelkkä arkisten asioiden kommunikoiminen oli vaikeaa. Kun viiden kuukauden jälkeen lähdin kaupungista, en vieläkään ihan tajunnut, mistä kaikessa kokemassani oli ollut kyse.

4. Karuin vamma tai tauti, josta olet matkoillasi kärsinyt?

Asuessani Bangkokissa sain denguekuumeen. Se oli äärimmäisen kivulias ja sekava kokemus, todella perseestä. Siitä huolimatta ajattelen, että minulla on ollut matkoilla onnea. Ei murtuneita luita, ei tappeluita, ei pitkäkestoisia sairauksia.

5. Vaarallisin hetki matkoillasi?

Buenos Airesissa kaksi tyyppiä yritti ryöstää minut. Minulla oli valelompakko valmiina, sillä tiesin rikoksia tapahtuvan paljon. Varotoimenpiteestä huolimatta löin vaistonvaraisesti toista ryöstäjää suoraan naamaan, uhkailin häntä ja kävelin pois. Tuo oli yksi elämäni typerimmistä tempauksista. Saan olla onnellinen, ettei minua piesty kuoliaaksi.

Colin Wright, matkustava tieteiskirjailija ja blogaaja | Colin Wright | kulkuri.org

6. Kaunein hetki matkoillasi?

Niitä on niin monta. Muistan erään hetken Tulimaassa, Argentiinan eteläkärjessä. Kipusin kattilalaakson harjanteelle. Järvivesi välkkyi puiden lomasta sellaisissa vihreän ja sinisen sävyissä, joita en ollut aiemmin nähnyt. Silloin oivalsin, että tätä minun elämäni on: seikkailen pitkin maailmaa ja saan siitä elantoni. Huulilleni nousee vieläkin hymy, kun muistelen tuota hetkeä.

7. Kerro yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olet matkatessasi kohdannut.

Törmäsin aviopariin, joka pyörittää Uncornered Market -blogia. He ovat matkustaneet vuosikausia. Tarvitsen niin paljon aikaa itselleni, että minusta on häkellyttävää, miten he kykenevät elämään tällä tapaa ja pysymään silti yhdessä. He ottavat myös hienoja valokuvia, kirjoittavat upeita matkakertomuksia ja ovat käyneet melkein kaikkialla. Aika hiton siistiä.

8. Mitä vihaat kulkurielämässä?

En inhoa mitään, vaikka joskus joudun sietämään aika paljon epämukavuutta. Saatan sairastella tavallista useammin. Ja on tavallaan kurjaa, ettei mitään toistuvia rutiineja pysty pitämään yllä, vaan elämä muuttaa jatkuvasti muotoaan. Toisaalta nämä samat asiat osaltaan tekevät kulkurielämästä niin hurmaavaa. Kaikki elämäntavan kielteiset puolet juontuvat lopulta positiviisista, joten en muuttaisi mitään.

9. Mitä kaipaat kotimaastasi?

Seikkaillessani uusissa paikoissa en ikävöi Yhdysvaltoja, mutta on toki aina hauskaa palata takaisin. Nykyisin arvostan kotimaatani aiempaa enemmän, sillä olen oppinut näkemään sen hyvät puolet. Toki Yhdysvalloissa on yhä paljon asioita, jotka turhauttavat minua (esimerkiksi hallinto), mutta ihmiset ovat mahtavia, ja valtatieverkoston ansiosta maa soveltuu hyvin roadtrippailuun.

10. Oletko sinkku?

Kyllä.

Colin osaa heruttaa - aika hottis jäbä | Colin Wright | kulkuri.org

Tutustu Colinin kirjoihin ja muihin hankkeisiin osoitteessa colin.io.

 

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 2-5 kuvaa sinusta tien päällä.

 

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>