Kolmossivun kulkuri: Mads

Kolmossivun kulkuri Mads tulivuorilautailemassa, siis laskettelemassa alas tuhkarinnettä | Mads Larsen | kulkuri.org

1. Miksi kulkuroit?

Yksinkertaista – matkustaminen tekee minut onnelliseksi. Matkustaminen on minulle myös parasta mahdollista koulutusta. Se on keino oppia ymmärtämään vieraita maita, kulttuureita, ihmisiä ja perinteitä.

2. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

Minulla ei ole yhtä suosikkipaikkaa maailmassa. Yleensä paras on se maa, jossa kulloinkin matkustan. Tällä hetkellä se on Guatemala.

3. Oudoin reissu, jonka olet tehnyt?

En tiedä oudosta, mutta ihmeellisin matkani on se, jolla olen juuri nyt. Irtisanouduin työstäni, jätin asuntoni Tanskassa ja myin omaisuuteni. Nyt kaikki mitä omistan mahtuu rinkkaani.

4. Karuin vamma tai tauti, josta olet matkoillasi kärsinyt?

En ole vammautunut montaa kertaa matkoillani, mutta pahin tapaus oli varmaan, kun sain denguekuumeen Guatemalassa. Perhana, kun se oli rankkaa! Olin yksin tuhansien mailien päässä ihmisistä, jotka yleensä pitävät minusta huolen – ja denguen kourissa! Hitto vie!

5. Vaarallisin hetki matkoillasi?

Kuulemma ihmisiä kuolee dengueen, joten se oli varmaan yksi vaarallisimmista tilanteista. Yleisesti ottaen olen aika hyvä välttämään vaaratilanteita matkustaessani, sillä kyselen paikallisilta kuinka pysyä turvassa.

6. Kaunein hetki matkoillasi?

Jos olisi pakko valita vain yksi kaunis hetki, sen täytyisi olla ensimmäinen kerta, kun kävin sukeltamassa Thaimaassa. Veden alla oli henkeäsalpaavan kaunista – kaikki ne ihmeelliset olennot, painottomuuden tunne ja seikkaileminen vapaana tuossa käsittämättömässä ihmemaailmassa.

7. Kerro yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olet matkatessasi kohdannut.

Olen tavannut monia outoja ja mahtavia ihmisiä matkoillani. Eräs heistä on Nile, jonka tapasin San Pedrossa, Guatemalassa. Hän on amerikkalainen matkaaja, joka jätti Yhdysvallat taakseen kolmekymmentä vuotta sitten eikä koskaan palannut. Hän on hankkinut elantonsa monenlaisilla satunnaisilla keinoilla Väli-Amerikassa, esimerkiksi työskentelemällä matkaoppaana, yrittäjänä ja bisneskonsulttina. Nyt hän asuu pienessä talossa pari kilometriä San Pedron ulkopuolella ja tekee satunnaisia duuneja.

8. Mitä vihaat kulkurielämässä?

Tien päällä ollessani ikävöin koto-Tanskassa asuvia läheisiäni. Tämä on väistämätön osa kulkurielämää.

9. Mitä kaipaat kotimaastasi?

Ystävieni, perheen ja tyttöystävän lisäksi en oikeastaan ikävöi mitään. Okei, ruokaa. Rakastan tanskalaista ruokaa ja odotan innolla pääseväni taas maistamaan sitä.

10. Oletko sinkku?

Ei, en ole sinkku. Alle viisi kuukautta ennen kuin jätin Tanskan tapasin tyttöystäväni. Tiesin olevani lähdössä maailmalle pitkäksi aikaa, joten en todellakaan yrittänyt etsiä kumppania. Mutta joskus tällaista sattuu juuri silloin, kun sitä vähiten odottaa. Rakastumisen ja matkustamisen kauneus, kaikki samassa paketissa.

 

Mads rentoutuu jossain päin Latinalaista Amerikkaa | Mads Larsen | kulkuri.org

Mads kertoo lisää seikkailuistaan tanskankielisessä blogissaan.

 

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 2-5 kuvaa sinusta tien päällä.

 

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>