Älä anna pelkojesi estää matkustamista!


Kimppakyyti Pariisista Lyoniin neljän tuntemattoman kanssa... Naisten matkustaminen herättää monenlaisia pelkoja. Yksi yleinen reaktio ulkomaille lähtöön on tämä: Kun olin pieni, huolehtivaiset aikuiset opettivat minua odottamaan pahinta muista ihmisistä Olin sitoutunut pitämään itsestäni hyvää huolta. Mutta kun pidin huolen, ettei minulle ikinä tapahtuisi mitään PAHAA...
Mainos


Reppureissu, sarjakuva. Koska juttu on näin: Kaikki ovat vaarassa koko ajan ja kaikkialla. (sori) Sarjakuva reissaamisesta. Vielä 25-vuotiaana kotikaupungissani minulle sanottiin ole varovainen jos vaikka vain menin bussilla... Matkailu ja sarjakuva. Jos olette nähneet Taken-leffat, tietätte mitä kulttuurissamme ajatellaan naisista, jotka matkustavat huvin vuoksi. Matkustus ja sarjakuva. Tällä reissulla olen saanut ranskalaisia, englantilaisia, espanjalaisia, meksikolaisia... Sarjakuva matkustamisesta. Toisaalta tilaisuus tekee varkaan, joten on hyvä pitää järki matkassa, ottaa selvää kohteista ja noudattaa yksinkertaisia turvatoimia... Matkakertomus. Voit pysyä siellä, missä olosi on turvallinen, ja se on OKEI. Itse olen tosi iloinen...
Natalie Nourigat (s. 1987)
Natalie Nourigat on Portlandista, Yhdysvalloista kotoisin oleva sarjakuvataiteilija. Älä anna pelkojesi estää matkustamista! on suomenkielinen versio hänen viime huhtikuussa julkaisemastaan nettisarjakuvasta Don't let fear stop you from traveling!

Alkuperäinen sarjakuva
Home Is Where The Internet Is -sarjisblogi

Käännös (CC) Maija Kauhanen
Sarjakuva © Natalie Nourigat
Mainos

13 kommenttia

 1. Hieno sarjis!
  En ite ole paljoa matkustanut, viimeksi pari vuotta sitten päähänpistosta viideksi päiväksi Tukholmaan.
  Lopulta venyi kuudenteen päivään, kun myöhästyin laivasta, ja hengasin yön ympäri keskustaa 50v perulaisen katutaiteilijan kanssa. Muistan vieläkin kun kävimme aluksi kysymässä olisiko siinä hostellissa tilaa, missä olin nukkunut ja yksi tuttuni kuiskasi mulle et mun pitää olla varovainen, koska “tiedäthän mitä vanhat miehet haluavat.”
  Yö meni kuitenkin pitäen yöpiknikin T-Centralenin penkeillä ja jutellen vaikka mistä aiheista, hän kertoi mulle jotain kirjaideoitaan ja runoja, selitti miten on päätynyt Perusta Lontooseen taidekouluun, ja sitäkautta reppureissaaamaan pitkin Eurooppaa.

 2. Tytti Annika Lehtomäki

  Itselläni on matkustusideoita tulvinut mielin määrin. Minulla on koulujen järjestämien comenius-projektien jälkeen jäänyt joitakin tuttavia joiden kanssa otan yhteyttä eri mailta. Myös monia ystäviä joiden kanssa olen jo tutustunut tarpeeksi. Kielipääni ei ole järin laaja. Perussaksa ja ranska vielä toimii, joten mielestäni se olisi hyvä idea lähteä matkustelemaan ja oppimaan jostain muualta kuin kirjasta. Itselläni ajatuksena olisi lähteä halki Euroopan Alankomaille saakka ja sieltä, jos riittää sitten aikaa kesälomalla niin vaikka Pariisiin. Olen vasta melko nuori likka lukiota puolivälissä, mutta pitkäjänteisellä suunnittelulla ja jatkuvalla rassaamisella matkustamisesta kyllä tulisi mahtava kokemus. Autokoulunkin suorittaneena ja tämän talven itsenäisenä harjoitteluna myöhemmin tulisi Eurooppakin siten tutummaksi.
  Ajatuksena olisi mennä yksin, mutta päämääränä oli myös tavata internettuttaviakin. :)

  Matkustaminen ei ole mahdoton juttu. Sitä varten vain pitää ottaa rohkea askel, kuten yhdysvaltalainen sanoikin. On se tylsää jos ei aio heittäytyä veks sieltä kuplasta. Hehe

  • Juha Matias Lehtonen

   Onnea matkaan! Kerro ihmeessä sitten meillekin, miten Euroopan-reissusi etenee.

 3. Minulle on tullut suunnaton ennakkoluulo lentämiseen koneessa…En pysty astumaan koneeseen sillä ennakkoluulo on aiheuttanut pelkotilan. Toinen on laivat! ja veneet! kauhukuvat jo vilisevät silmissä..en osaa nauttia lentämisestä yhtään..vaikka lensin viimeksi 10v Puerto Ricoon perheeni kanssa ja kaikki meni hyvin..2011 kävin tallinanlaivalla avomiehekkeeni kanssa ja alussa pelotti aivan kamalasti..mutta osasin ottaa rennosti vaikka pelko oli hieman takavasemmalla..

  • Juha Matias Lehtonen

   Julkaisimme aikoinaan pienen kysy kulkurilta -artikkelin aiheesta http://kulkuri.org/2014/02/lentopelko-nain-lievitat-sita/

   Mutta vaikea kenellekään lentopelkoiselle oikeasti sanoa mitään, mitä tämä ei olisi jo miljoona kertaa kuullut. Toivottavasti joku päivä tulevaisuudessa lentokoneeseen astuminen tuntuu taas sinustakin mahdolliselta.

  • Mitä tulee veneisiin, niin minä olen ollut hetken haaksirikkoutuneena Amazoniassa. Veneen pohja vuosi ja vettä tuli niin paljon, ettei moottori lähtenyt käyntiin. Onneksi veneen kippari sai lopulta moottorin käynnistymään, ennen kuin rupesi tulemaan liian kosteaa.

 4. Itse tykkään ajatuksesta matkustaa, enkä pelkää ihmisiä (paitsi hulluja netissä), mutta huomaan ahdistuvani kielimuureista. Joudun ainakin toistaiseksi rajoittamaan matkustukseni lähinnä englanninkielisiin alueisiin.

  • Juha Matias Lehtonen

   Onneksi silläkin vyöhykkeellä riittää nähtävää. Ja monissa maissa, joissa englanti ei ole äidinkieli, löytyy silti runsaasti puhujia. Hyvänä esimerkkinä Intia.

 5. tämä sarjakuva sai mut miettimään. matkustaminen on hauskaa, mutta kaverit ei ehdi tai jaksa tai heillä ei ole varaa. kirjauduin couchsurfing-jäseneksi ja heti kun alkaa seuraava loma, meen matkalle ja saan ilmaisen majoituksen :)

 6. Tämä on ehdottomasti hieno sarjakuva ja kuvastaa mun ajatteluani ja kokemuksia täysin! Kuumottaviinkin tilanteisiin olen maailmalla joutunut, kuten USA:ssa, kun minua epäiltiin prostituutiosta tai kun sain stalkkerin perääni Meksikossa tai kun asemies nappasi kiinni rinnuksista Venäjällä, mutta tuntuu niin, että tavalliset härmäläisten tilanteet, viimeisen ratikan väkivaltainen sekakäyttäjä ja Ruotsin laiva klo 23 jälkeen ovat paljon vaarallisempia kuin kokemani tilanteet reissussa. Minusta jokin nuorisojengi Englannissa on paljon pahempi kohdattava kuin kapinan partaalla keikkuva demokratuuri päiväntasaajalla.
  Ihan minne tahansa en kuitenkaan lähde. Kiinnostaisi käydä Baalbekissä, mutta siellä on jatkuvasti liian levotonta.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>