Kolmossivun kulkuri: Jenni

Kolmossivun kulkuri Jenni rapsuttaa thaimaalaista koiraa | Reissausta ja ruokaa | kulkuri.org

1. Miksi kulkuroit?

Olen kyllästynyt Suomeen, ja tuntuisi tosi pahalta palata sinne tavalliseen työelämään ja kylmyyteen. Haluan nähdä uusia paikkoja, se tekee elämästä mielenkiintoista ja viihtyisää. Nautin inspiroituneesta olotilasta, johon pääsen uusien ilmiöiden keskellä. Olen myös huomannut, etten näköjään tarvitse kotia – ainakaan tällä hetkellä. Tarvitsen ainoastaan jonkinlaisen paikan, jossa minulla on yksityisyyttä.

2. Miten rahoitat matkustamisesi?

Tämä onkin vielä ongelmani. Toistaiseksi säästöni riittävät, ja saan tuloja satunnaisista lehtijutuista ja sen sellaisesta. Kun tili hupenee, niin ryhdyn varmaan tositoimin etsimään reissun päällä tehtäviä hommia tai töitä ulkomailta.

3. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

Paras paikka tällä hetkellä on Thaimaa ja siellä Chiang Main lähipaikkakunta Hang Dong, jossa sijaitsee Care for Dogs -koiraturvatarha. Siellä koen olevani hyödyksi. Tässä yhdistyvät kolme intohimoani: matkustelu, hyvä ruoka ja koirat. Tosin nyt oleskelen sen verran syrjäisellä maaseudulla, että ruokatarjonta tuppaa kyllästyttämään. Olen myös hieman jumissa matkailun suhteen, kun en halua lähteä pois koirien suojelukeskuksesta. Mutta ainakin kolmas intohimoni toteutuu loistavasti!

4. Oudoin reissu, jonka olet tehnyt?

Oli outoa lähteä kunnolla valmistautumatta pakettimatkalle Hurghadaan muutama vuosi sitten. Tunsin oloni avuttomaksi moisessa keinotekoisessa kohteessa ilman kunnon karttaa, matkaopaskirjaa tai tietokonetta. On outoa matkustaa, jos tuntuu ettei kaikki ole ihan itse hoidettavissa.

Hauskalla tavalla erikoista oli matkustaa vuosi sitten autolla Euroopan läpi kahden musikantin matkassa. Lähes joka ilta oli keikka jossain uudessa maassa tai uudella paikkakunnalla. Silloinkaan menemiset eivät olleet omassa kontrollissani, vaan mentiin musikanttien aikataulujen mukaan.

5. Vaarallisin hetki matkoillasi?

Viikko sitten Chiang Maissa meidän neljän tytön ryhmällämme oli erimielisyyttä taksikuskin kanssa, ja hän tönäisi minua poistuessaan paikalta. Pelkäsimme hänen palaavan viidakkoveitsen kera. Vältän Thaimaan takseja ja tuk-tukeja aina kun mahdollista.

6. Kaunein hetki matkoillasi?

Näitähän riittää. Eilen ruokin pullosta neljän viikon ikäistä koiranpentua, jonka otan aina yöksi mukaani vapaaehtoistyöpaikastani koiratarhalta. Metsät, villieläimet, vesistöt ja upeat luonnonmaisemat ovat aina kauneinta.

7. Kerro yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olet matkatessasi kohdannut.

Nyt olen koiravahtina henkilön luona, joka työskenteli vuosikaudet AIDS-sairaalassa Intiassa. Lopulta Intia palkitsi hänet tekemistään vapaaehtoistöistä olemalla myöntämättä enää uutta viisumia.

8. Mitä vihaat kulkurielämässä?

Viha on liian vahva sana kuvailemaan satunnaisia negatiivisia hetkiä – nautin  matkustamisesta todella. Ehkä tavaroiden etsiminen rinkasta turhauttaa, mutta se on naurettavan pieni asia. Tietenkin haluaisin päästä välillä piipahtamaan Suomessa ja tavata perhettä ja kavereita. Se olisi kuitenkin liian kallista ja epäekologista.

9. Mitä kaipaat kotimaastasi?

Kaipaan Helsingin sujuvaa joukkoliikennettä. Joukkoliikenne sujuu kyllä myös Bangkokissa, mutta ei niinkään Chiang Maissa, jossa nyt olen. Varmaan kaipaan sitä, että ymmärtäisin mitä ympärilläni puhutaan. Se taas ei haittaa, etten ihan ymmärrä kulttuuriin liittyvää käyttäytymistä ympärilläni, koska en ymmärrä ihmisiä usein Suomessakaan.

10. Oletko sinkku?

En. Olen pitkäaikaisessa parisuhteessa, ja useimmiten matkustelemme yhdessä. Nyt olemme kuitenkin erossa kolme kuukautta, koska minä olen Thaimaassa ja toisella on töitä Suomessa. Matkustelen siis myös yksin ja muiden ihmisten kanssa.

 

Kolmossivun kulkuri Jenni Belizessä ja joku söpö jannu vilkuttaa taustalla | Reissausta ja ruokaa | kulkuri.org

Jenni kertoo matkoistaan Reissausta ja ruokaa -blogissa.

 

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 3-5 kuvaa sinusta tien päällä.

 

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>