Kolmossivun kulkurit: Ivana ja Gianni

Kulkurit Ivana ja Gianni veneessä | Nomadisbeautiful.com | kulkuri.org

1. Miksi kulkuroitte?

Elämme tien päällä, koska pidämme matkustamisesta ja koska siten pääsemme tekemään rakastamiamme asioita, kuten kirjoittamaan tarinoita, antamaan vinkkejä muille reissaajille ja esittelemään maailmaa valokuvien kautta.

2. Miten rahoitatte matkustamisenne?

Ennen matkalle lähtöä säästimme rahaa yli vuoden ajan. Elimme niukasti ja hankkiuduimme eroon kaikesta omaisuudestamme. Tällä hetkellä matkustamme näiden säästöjen varassa ja yritämme samalla tehdä blogistamme tuottavan.

3. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

Paras paikka on aina se, jossa kulloinkin olemme. Valitsemme määränpäämme aina vapaasti ja fiiliksen mukaan. Viime kuussa olimme Etelä-Italiassa, nyt Chiang Maissa, Thaimaassa. Kuka tietää, minne päädymme ensi kuussa?

4. Oudoin reissu, jonka olette tehneet?

Matkustimme jokilaivalla Thaimaan helteistä koleaan Laosiin. Seurasimme Mekong-jokea kahden päivän ajan. Se oli todellinen seikkailu.

5. Vaarallisin hetki matkoillanne?

Emme ole olleet missään kovin vaarallisissa tilanteissa. Pidämme aina hyvää huolta turvallisuudestamme. Mutta on toki joitakin tilanteita, joita ei voi hallita. Tällainen oli esimerkiksi pakettiautomatka Marrakeshista Merzougaan, pieneen kylään Saharan autiomaassa. Kuskimme pysähtyi tiuhaan matkan varrella ja olimme muutenkin myöhässä hotellista, jonne olimme menossa lepäämään yöksi ennen seuraavan päivän aavikkovaellusta. Lopulta hän lisäsi vauhtia ja kurvaili ylinopeutta erämaan pimeillä teillä. Olimme onnesta soikeina, kun pääsimme lopulta ehjinä perille.

Gianni pesee norsua Thaimaassa | Nomadisbeautiful.com | kulkuri.org

6. Kaunein hetki matkoillanne?

Yksi lempimuistoistamme on uiminen norsun kanssa Länsi-Thaimaassa. Teimme vapaaehtoistyötä järjestölle, joka hoitaa pelastettuja elefantteja ja suojelee niiden luontaista elinympäristöä. Se oli voimakas ja tunteellinen kokemus.

7. Kertokaa yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olette matkatessamme kohdanneet.

Lucia on slovenialainen taiteilija, joka suunnittelee ja valmistaa upeita reppuja paikallisille viestinviejille. Hän on elämänsä aikana kärsinyt paljon vastoinkäymisiä ja tuskaa, mutta onnistunut silti säilyttämään iloisen ja uteliaan luonteensa. Lucia on myös kova patikkamatkaaja. (Voit lukea Luciasta lisää täältä.)

8. Mitä vihaatte kulkurielämässä?

Emme suorastaan vihaa mitään, mutta haluaisimme kyllä oppia enemmän kieliä ja siten pystyä kommunikoimaan helpommin paikallisten kanssa.

9. Mitä kaipaatte kotimaastanne?

Gianni: Ikävöin kotimaani Italian ruokaa. Käymme siksi usein testaamassa italialaisia ravintoloita kaikkialla, minne menemme.

Ivana: Haluaisin pystyä vaeltamaan metsissä vapaasti ilman oppaita. Joissakin maissa kuten Laosissa, Kambodžassa ja Filippiineillä on todella kaunista luontoa, mutta matkaajan on melkein mahdotonta lähteä yksin viidakkoon patikoimaan, koska se ei ole kovin turvallista.

 

Ivana ja Gianni kamelikaravaanissa Saharassa | Nomadisbeautiful.com | kulkuri.org

Ivana ja Gianni julkaisevat Nomad is beautiful -blogia.

 

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 2-5 kuvaa sinusta tien päällä.

 

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>