Kolmossivun kulkuri: Lina

Kanadalainen nomadi vesiputouksen alla | wealthynomadgirl.com | kulkuri.org

1. Miksi kulkuroit?

Lapsesta asti suurin intohimoni on ollut matkustaa ja seikkailla pitkin maailmaa. Minulla oli huoneessani suuri kartta, jota katselin ja haaveilin vieraista paikoista. Unelmani oli, että eräänä päivänä omistaisin matkalaukun ja voisin liikkua vapaasti paikasta toiseen.

Vieraat kulttuurit ja kielet kiehtovat minua. Synnyin Ranskassa, olen käynyt yli 30 maassa ja nykyään asun Kanadassa. Olen nomadi. Asun yhdessä paikassa enintään neljä tai viisi kuukautta. Rakastan tätä. Matkustaessani tunnen olevani oma itseni ja elämällä on tarkoitus. Tien päällä en ole koskaan tylsistynyt!

2. Miten rahoitat matkustamisesi?

Kun opiskelin, työskentelin samalla ja säästin aina rahaa matkustamiseen. Käytin mieluummin kaikki rahani lentolippuihin sen sijaan, että olisin ostellut vaatteita ja syönyt ulkona. Se oli elämänvalinta.

Jossakin vaiheessa totesin, että oli haastavaa olla nomadi ja takoa samalla rahaa. Päätin, että toteuttaakseni unelmani minun pitäisi tehdä dramaattisia muutoksia elämääni. Nykyään minulla on oma yritys netissä ja pystyn työskentelemään tien päällä. Määrittelen itse omat työskentelyaikatauluni, kalenterini ja elämäntapani. Ja saan jatkuvasti tavata uusia mahtavia ihmisiä.

3. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

On vaikea valita paras paikka. Olen kahden vaiheilla Kanadan ja Australian välillä. Kanada on kotini ja rakastan sitä. Australia kuitenkin kutsuu minua takaisin näkemään lisää. Myös paras ystäväni asuu siellä.

4. Oudoin reissu, jonka olet tehnyt?

Olin juuri laskeutunut Mexico Cityyn. Aioin viettää maassa kokonaisen kuukauden enkä tiennyt etukäteen, minne menisin. Saavuin ilman suunnitelmaa ja annoin tuulen kuljettaa. Viikon verran asustelin ystäväni luona. Lopulta päädyin sohvasurffaajaksi joogakeskukseen, joka sijaitsi Mazunten pikkukylässä Tyynenmeren rannalla. Se oli ihan parasta!

5. Vaarallisin hetki matkoillasi?

Olen onnekas. En ole koskaan ollut matkoillani vaarassa, vaikka olen yksin reissaava nainen. Yksi pelottava hetki tulee kuitenkin mieleen. Olin juuri saapunut Jasperin pikkukaupunkiin Kanadan Kalliovuorille. Bussista poistuessani alkoi olla hämärä ja halusin päästä suoraan hostellilleni, joka sijaitsi viiden kilometrin päässä vuorilla. Myöhästyin viimeisestä bussista, joten päätin kävellä ylös raskasta tietä reppuni kanssa. Olin keskellä ei mitään, kun näin edessäni keskellä tietä viisi hirveä. Ne olivat pitkiä ja kauniita, sydämeni takoi. Se oli ensimmäinen kohtaamiseni Kanadan luonnon kanssa. En tiennyt, mitä tehdä. Peräännyin hitaasti ja lopulta hirvet katosivat pimeään metsään. Olin turvassa ja sain pian liftikyydin hostellille.

Kolmossivun kulkuri Lina kokkaa leiriruokaa nuotiolla | wealthynomadgirl.com | kulkuri.org

6. Kaunein hetki matkoillasi?

Telttailin ja patikoin Havaijilla kuukauden ajan. Se oli ehdottomasti paras matkani.

7. Kerro yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olet matkatessasi kohdannut.

Tapasin Torontossa uskomattoman naisen nimeltä Lorraine. Hän on intohimoinen, positiivinen ja inspiroiva persoona. (Voit lukea Lorrainen oman kertomuksen hänen Kanadan-kokemuksistaan täältä.)

8. Mitä vihaat kulkurielämässä?

Tässä elämäntyylissä on toki omat haasteensa, mutta en vihaa mitään. Joskus on raskasta jättää taakse ihmisiä, joista välitän, mutta toisaalta jälleennäkeminen on aina sitäkin riemukkaampi. Uudet paikat ja muuttuvat rutiinit saattavat myös usein pelottaa minua, mutta ei se minua pysäytä!

9. Mitä kaipaat kotimaastasi?

Ei ihminen voi ryhtyä nomadiksi ja jäädä samalla ikävöimään taakseen jättämiä asioita. Ei se toimi niin. Siksi on todella tärkeää arvioida omia prioriteettejaan. Haluatko olla perheesi kanssa? Haluatko, että sinulla on ystäviä yhdessä paikassa? Haluatko ostaa talon? Vai haluatko tutkia uusia paikkoja? Kaikkien pitää hyväksyä elämänvalintojensa seuraukset. Itselläni on pieni perhe emmekä vietä paljoakaan aikaa yhdessä. Minun oli helppo lähteä, sillä en ole mitenkään riippuvainen heistä. Rakastan nomadielämää, koska se auttaa minua kasvamaan ja kehittymään. Joudun etsimään voiman itsestäni sen sijaan, että tukeutuisin muihin ihmisiin.

10. Oletko sinkku?

Olen. Yksi nomadielämän haasteista koskee juuri romanttisia suhteita. Vaikka kumppanin löytäminen ei sinällään ole vaikeaa, on hankalaa löytää sellainen ihminen, joka jakaa minun elämäntapani ja arvoni.

Kolmossivun kulkuri Lina väläyttää hymyn meren rannalla | wealthynomadgirl.com | kulkuri.org

Lina kertoo lisää matkoistaan verkkosivullaan.

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 2-5 kuvaa sinusta tien päällä.

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>