Viikon kuva: Mount Hope, Ohio, Yhdysvallat

Viikon kuva amishien parista: Mount Hope,  Ohio | Maria Pettersson | kulkuri.org

Mount Hopen pikkukaupungin lähettyvillä elää paljon perinteistä elämäntapaa noudattavia amisheja. Kaupungin kaduilla tulee vastaan yhtä paljon hevoskärryjä kuin autoja.  Teiden varsilla palveluitaan mainostavat paitsi huoltoasemat myös kengittäjät, kärrynvalmistajat ja pyöränkorjaajat.
Käsityönä tehtyjen hevoskärryjen ulkomuodosta näkee, kuinka tiukkaa katsantokantaa omistaja edustaa. Konservatiivisimpien amishien kiesit ovat kokonaan avoimia. Jopa lumipyryssä heille riittää suojaksi pelkkä peitto. Toisissa kärryissä on ylellisiä lisävarusteita, kuten tuulilasi, sivuvilkut ja huomiovalot. Kaikkein rennoimmat ajavat autoa.

 

Maria Pettersson

Helsinkiläinen toimittaja, joka lapsena haaveili kansainvälisen seikkailijattaren urasta. Matkustaa usein entisen Neuvostoliiton alueella ja vierailee kuolleiden diktaattorien haudoilla. Harrastaa slaavilaisia kieliä ja roolipelejä.

Viimeisimmät julkaisut: (katso kaikki)

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>