Kolmossivun kulkuri: TJ

Kolmossivun kulkuri TJ Champitto poseeraa - (c) TJ Champitto - Kulkuri.org

1. Miksi kulkuroit?

Matkustaminen on lempipuuhaani. On kiinnostavampaa ja innostavampaa ihmetellä maailmaa omin silmin kuin katsella valokuvia tai lukea artikkeleita.

2. Miten rahoitat matkustamisesi?

Olen matkabloggaaja ja kirjoitan artikkeleita matkailulehtiin, mutta toimin myös mainossuunnittelijana. Matkustan usein työn merkeissä. Siinä sivussa säästän rahaa omia seikkailuitani varten ja etsin hyviä matkatarjouksia.

3. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

Suosikkipaikkani on tällä hetkellä Irlanti. Maan turismibisnes on kovassa nosteessa eikä matkaajan tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Toisaalta monet tuntemani matkakirjoittajat pitävät tällä hetkellä parhaina kohteina Etelä-Euroopan maita.

4. Oudoin reissu, jonka olet tehnyt?

Muutama vuosi sitten lensin Los Angelesiin moikkaamaan paria ystävää. Päätimme ajaa aavikon halki Las Vegasiin pitkin maailmankuulua Route 66 -valtatietä. Asettamatta itseäni oikeudellisesti ikävään asemaan voin kertoa vain, että kaikki on mahdollista, kun joukko ystävyksiä rymistelee halki Yhdysvaltain aavikoiden muuntuneessa tajunnantilassa.

5. Vaarallisin hetki matkoillasi?

Monta vuotta sitten vierailin Amsterdamissa ja päädyin pyörimään tavallista vaarallisemmissa porukoissa. Seuraavina päivinä pääsin tutkailemaan henkilökohtaisesti kaupungin pimeää alamaailmaa ja lopulta jouduin miltei vaihtamaan Amsterdamin kauniit kanavanäkymät hollantilaisen vankilan kalteri-ikkunoihin.

6. Kaunein hetki matkoillasi?

Vaimoni ja minä matkustimme Irlantiin vuonna 2012.  Kävimme Moherin kallioilla ja nousimme O’Brienin torniin. Pääsin todistamaan henkeäsalpaavaa näkymää aavalle Atlantille ja rinnallani seisoi maailman ihanin nainen. Sillä hetkellä koko elämäni asettui uuteen perspektiivin.

7. Kerro yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olet matkatessasi kohdannut.

Eräs kiinnostava kohtaaminen sattui golfkentällä Saint Lucian saarella, Pienten Antillien saaristossa. Mailapoikani oli nuori paikallinen kaveri, joka teki työtään valtavalla intohimolla. Esitin hänelle paljon kysymyksiä päivän aikana ja juttelimme elämästä saarella. Nuorukainen kertoi, miten arvostettua työ turismin parissa on. Pojan työ golfkentällä oli hänelle mahdollisesti ainoa keino välttää jengit, huumeet ja jopa kodittomuus. Tämä kokemus avasi silmäni sille, millaisessa todellisuudessa ihmiset Saint Lucialla elävät – taistellen jatkuvasti köyhyyttä vastaan ja pyrkien kohti parempaa elämää.

8. Mitä vihaat kulkurielämässä?

Olen melko järjestelmällinen ihminen. Inhoan sitä huoletonta sekasotkua, jossa me kulkurit usein nopeasti matkustaessamme joudumme elämään. Päädyn usein raahaamaan mukanani liikaa matkatavaraa, unohtelen tärkeitä esineitä kotiin ja hukkaan passini tavaroiden sekaan.

9. Mitä kaipaat kotimaastasi?

En sinällään ikävöi Yhdysvaltoja ollessani ulkomailla. Mutta perhettäni, ystäviäni ja kahta ihanaa koiraani kaipaan koko sydämestäni, kun olen heistä erossa.

10. Oletko sinkku?

En. Olen ollut naimisissa parhaan ystäväni kanssa yksitoista upeaa vuotta.

TJ Champitto ja maailman kaunein nainen - (c) TJ Champitto - Kulkuri.org

TJ tarinoi matkoistaan The Blazing Nomad -blogissa.

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 2-5 kuvaa sinusta tien päällä.

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>