Kolmossivun kulkuri: Chris

Chris Eiffel-tornin päällä oluella - The Aussie Nomad - Kulkuri.org

1. Miksi kulkuroit?

Minulla on montakin syytä matkustaa, mutta tärkein niistä on halu nähdä, millaista elämä muualla maailmassa on. Tahdon tutustua erilaisten ihmisten ja paikkojen historiaan. Olen kasvanut Australiassa, ja toisin kuin eurooppalaiset, en ole tottunut elämään satoja vuosia vanhojen rakennusten ympäröimänä. Sittemmin olen yöpynyt sellaisissa taloissa ja juonut olutta sellaisissa pubeissa, jotka ovat olleet pystyssä ennen kuin englantilaiset siirtolaiset edes saapuivat Australiaan. Se on uskomatonta.

2. Miten rahoitat matkustamisesi?

Aluksi matkustin pääasiassa säästöjeni varassa ja tein töitä Lontoossa. Vähitellen kehitin WordPress-taitojani ja perustin oman yrityksen, jonka kautta autan bloggaajia ja muita elinkeinonharjoittajia kehittämään verkkosivujaan. Tätä työtä voi tehdä mistä käsin tahansa, joten se sopii täydellisesti matkustavaan elämäntyyliini.

3. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

Minulle paras paikka maailmassa tulee aina olemaan Eurooppa. Rakastan sitä, miten kaikilla näillä mailla on oma historiansa ja kulttuurinsa. Ja sitä, miten voin ensin syödä pizzaa Italiassa ja pari tuntia myöhemmin ottaa tuopillisen Guinnessiä Irlannissa. Sen sijaan Australiassa on mahdollista lentää viisi tuntia yhteen suuntaan ja silti pysyä vain saman maan sisällä.

4. Oudoin reissu, jonka olet tehnyt?

Tämä ei ole varsinaisesti outo tarina, vaan ennemminkin sellainen “kääk, olen pulassa” -tapaus. Kerran minut melkein heitettiin ulos junasta matkalla Krakovasta Prahaan. Matkustin interrail-lipulla, mutta konduktöörin mielestä se ei kelvannut Puolan raideliikenteessä. Onnistuin löytämään taskuni pohjalta tarpeeksi rahaa uutta lippua varten. Luulin asian olevan sillä selvä, mutta maiden rajalla minut herätettiin uudestaan. Lippuni riitti tuomaan minut ainoastaan rajalle saakka! Näin, miten joku toinen matkustaja potkittiin ulos junasta, ja hetken verran ehdin panikoida. Sitten tajusin, että Tšekissä interrail-lippuni olikin taas käypää valuuttaa.

5. Vaarallisin hetki matkoillasi?

Lukuun ottamatta autolla ajamista Euroopan vääränsuuntaisessa liikenteessä, en ole koskaan ollut erityisen vaarallisissa tilanteissa. Tämä johtuu ehkä siitä, että teen paljon suunnitelmia ja tapaan matkustaa turvallisesti. En hakeudu mitenkään äärimmäisiin tilanteisiin. Toivottavasti reissuni ovat jatkossakin yhtä turvallisia.

Kolmossivun kulkurin poussi, vuoret taka-alalla - The Aussie Nomad - Kulkuri.org

6. Kaunein hetki matkoillasi?

Ensimmäinen kunnollinen ulkomaanmatkani oli kahden kuukauden reppureissu Euroopassa. Matka oli lopuillaan, ja istuin hostellin katolla. Sieltä avautui näkymä Napolin kattojen ylle, ja ympärilläni kohosivat kalliojyrkänteet. Tyytymyksen aalto vyöryi ylitseni. Olin juuri vieraillut kolmessatoista maassa, kasvanut valtavasti ihmisenä ja kerännyt paljon hienoja muistoja.

7. Kerro yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olet matkatessasi kohdannut.

Olin ensimmäistä päivää yksin ulkomailla, Pariisissa. Ehdin eksyä kahdesti jo heti aamulla yrittäessäni päästä lentokentältä hostellille. Lopun päivää vaeltelin Montmartren katuja odotellen, että sänkyni olisi valmis ja pääsisin nukkumaan pois matkauupumustani.

Sinä iltana hostellin makuusalissa tapasin kotimatkalla olevan kanadalaisen kundin. Hän oli ollut vaihto-oppilaana Etelä-Ranskassa, mutta hänet oli potkittu pois liiallisen juhlimisen ja pelleilyn vuoksi. Kaveri ei ollut kovinkaan iloinen kotiinpaluustaan. Juttelimme, ja hän auttoi minua tilaamaan ruokaa jostakin pienestä take away -ravintolasta. Vaikka minulla ei ole mitään hajua, mitä hänelle myöhemmin tapahtui, kohtaaminen on jäänyt mieleen. Se oli ensimmäinen kerta, kun sain uuden ystävän ulkomailla.

8. Mitä vihaat kulkurielämässä?

Matkustaminen on hienoa, mutta rinkan varassa eläminen voi myös olla pidemmän päälle uuvuttavaa. Siksi on välillä kiva pysähtyä joksikin aikaa yhteen paikkaan, kokkailla omassa keittiössä, löytää itselleen vakiravintoloita ja ihan vain tuntea olonsa normaaliksi.

9. Mitä kaipaat kotimaastasi?

Ikävöin sinisiä taivaita. En tullut ajatelleeksi koko asiaa ennen kuin lähdin matkaamaan. Lontoossa ja talvisessa Euroopassa ei pääse näkemään niin usein sinitaivasta kuin Australiassa.

10. Oletko sinkku?

Ei, en ole sinkku. Tapasin tyttöystäväni alun perin Euroopassa. Tänä vuonna menimme naimisiin, ja aivan lähipäivinä syntyy ensimmäinen lapsemme.

Chris kirjoittaa The Aussie Nomad -matkablogia.

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 2-5 kuvaa sinusta tien päällä.

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>