Kolmossivun kulkuri: Maria

Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur, Malesia - Nerd Nomads - Kulkuri.org

1. Miksi kulkuroit?

Matkustan, koska rakastan seikkailuita ja haluan tutustua tähän ihmeellisen maailmaan, jossa elämme. Jokaisella matkallani opin paljon – myös itsestäni. Olen oppinut, että pystyn kestämään niin ylikansoitetut bussit ja kyykkyvessat kuin toinen toistaan omituisemmat sapuskatkin. Matkustaminen on myös osoittanut minulle, että elämässä on muutakin kuin uran rakentaminen ja yhdeksästä viiteen -elämä. Ihminen voi olla onnellinen, vaikka hän tienaisi ja omistaisi erittäin vähän. Muualta kotoisin olevien ihmisten tapaaminen on tehnyt minusta itsevarmemman ja avarakatseisemman.

2. Miten rahoitat matkustamisesi?

Tähän saakka olen elänyt säästöilläni, mutta viime aikoina matkablogini Nerd Nomads on alkanut myös tehdä hieman tuottoa.

3. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

Juuri tällä hetkellä mielestäni paras paikka on Sri Lanka. Matkustin sinne viime vuoden helmi-maaliskuussa ja rakastuin maahan! Vaikka Sri Lanka on melko pieni saari, sieltä löytyy monenlaista: kauniita ja vehreitä vuoria, uskomattomia rantoja, hyvät olosuhteet purjelautailuun ja surffaamiseen sekä hyviä snorklaus- ja sukelluspaikkoja.

4. Oudoin reissu, jonka olet tehnyt?

Matkustin neljän viikon ajan Keski-Kiinassa halki talven jäätävien pakkasten. Istuin usein paikallisjunan kolmosluokassa ja matkasin syrjäseuduilla, missä ei ollut turisteja eikä kukaan puhunut englantia. Junat oli usein pakattu täyteen, koska oli kiinalainen uusi vuosi. Se oli haastavaa ja omituista.

5. Vaarallisin hetki matkoillasi?

Pelottavin kokemukseni oli helvetillinen automatka Saigonista Mui Nen rantakylään Vietnamissa. Lennolla Bangkokista Saigoniin olimme kadottaneet matkatavaramme ja jouduimme odottamaan niitä lentokentällä yöhön asti. Astuimme taksiin keskiyöllä. Tiet olivat kamalassa kunnossa, aivan kuoppien peitossa. Suuret rekat tukkivat väylää. Jouduimme paikoin ajamaan mateluvauhtia ja toisilla pätkillä hurjastelimme ylinopeutta. Meille selvisi myöhemmin, että vaihdokset vauhdissa johtuivat kiinalaisesta uudesta vuodesta. Poliisilla oli juhlan kunniaksi ylimääräisiä tarkistuspisteitä, joiden avulla he keräsivät hieman lisätuloja omiin taskuihinsa.

Kuskimme oli niin väsynyt, että hän nukahti muutaman kerran kesken ajon. Syötimme hänelle karkkia ja juotimme Red Bullia pitääksemme hänet hereillä. Se oli hirveää! Matka kesti noin viisi tuntia, mutta tuntui ikuisuudelta. Lopulta saavuimme hotellillemme viideltä aamulla täysin uupuneina.

6. Kaunein hetki matkoillasi?

Koin kauneimman hetkeni muutama viikko sitten, kun uin kahdenkymmenen suunnattoman suuren ja arvokkaan paholaisrauskun keskellä Komodon luonnonpuistossa Indonesiassa. Se oli ihmeellinen, maaginen hetki, jonka tulen muistamaan lopun ikääni.

Maria hiekkarannalla auringonlaskun hehkussa - Nerd Nomads - Kulkuri.org

7. Kerro yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olet matkatessasi kohdannut.

Matkoilla yksi parhaista asioista on eri puolilta maailmaa kotoisin olevien ihmisten tapaaminen – niin paikallisten kuin maahanmuuttajien ja matkaajienkin. Yksi hienoimmista ihmisistä, jonka olen kohdannut, oli patikointioppaani Sri Lankan vuorilla. Kyseessä oli 83-vuotias tamilimies, jolla oli suussaan vain yksi hammas ja joka käveli rinteitä paljain jaloin, perinteinen sari yllään. Mies oli kotoisin pienestä Ellan vuoristokylästä, jossa hän asuu yhä vaimonsa ja seitsemän lapsensa kanssa. Englantia hän oppi vasta aikuisena toimiessaan teeyhtiön autonkuljettajana. Myöhemmin hän työskenteli rikkaan perheen yksityiskuskina Colombossa, mutta vetäytyi työstään muutama vuosi sitten. Nykyään hän käy satunnaisilla vuoristovaelluksilla turistien kanssa. Todellinen herrasmies ja aivan uskomattomassa fyysisessä kunnossa!

8. Mitä vihaat kulkurielämässä?

Vihaan pakkaamista ja sitä, etten pääse koskaan kokonaan purkamaan rinkkaani. Olen huono pakkaaja ja kannan mukanani aivan liikaa tavaraa. Rakastan myös shoppailua, joten usein päädyn yli 20 kilon rinkan lisäksi rahtaamaan isoa kasaa pienempiä kasseja.

9. Mitä kaipaat kotimaastasi?

Eniten ikävöin siperianhuskyani Vargaa. Kaipaan myös perhettäni, norjalaista ruokaa, raitista norjalaista ilmaa, vuoria, hiihtämistä ja puhdasta hanavettä.

10. Oletko sinkku?

En ole. Reissaan aina poikaystäväni Espenin kanssa.

Nörttinomadien Maria neonvalojen hehkussa - Nerd Nomads - Kulkuri.org

Lue lisää Marian ja Espenin matkoista Nerd Nomads -sivustolta.

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 2-5 kuvaa sinusta tien päällä.

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>