Kolmossivun kulkuri: Cynthia

Cynthia ja Kiinan muuri - (c) Cynthia Desnoyers - Kulkuri.org

1. Miksi kulkuroit?

Olen pienestä pitäen halunnut nähdä maailmaa. Teini-ikäisenä minulla oli useita kirjekavereita joka puolelta maapalloa, ja suunnittelin aina, että eräänä päivänä kävisin heidän kotimaissaan. Löysin muuten kaikki kirjekaverini suomalaisen International Youth Service -järjestön (IYS) kautta.

Siirrytään ajassa eteenpäin: raadoin vuosikaudet harmaassa toimistokopissa, kunnes olin viimein valmis pakenemaan.

Matkustan, koska minusta on upeaa kokea uusia asioita ja nähdä, miten ihmiset elävät. Mitä enemmän matkustan, sitä pienemmältä maailma tuntuu, mutta samalla matkustaminen avaa minulle valtavasti uusia mahdollisuuksia.

2. Miten rahoitat matkustamisesi?

Teen freelance-kääntäjän hommia tien päällä. Se hidastaa matkojani melkoisesti, mutta tällä tavalla saan paremman tuntuman jokaiseen paikkaan jossa käyn, vaikken teekään paljon turistijuttuja matkan varrella. Koska matkustan kokoaikaisesti, minua ei kiinnosta viilettää kaupungista toiseen hirveän suunnitellusti niin, että näkisin kaiken. Freelance-työn ansiosta pystyn matkustamaan niin pitkään kuin haluan. Tämän joustavuuden ansiosta pystyin myös muuttamaan matkasuunnitelmiani toipuakseni varvasmurtumasta aiemmin tänä vuonna.

3. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

Paras paikka on aina siellä, missä olen! Vietettyäni melkein kaksi vuotta tien päällä en pysty nimeämään suosikkia. Paikoissa, joissa olen jo käynyt, on yhä niin paljon löydettävää, ja on vielä niin monia uusia paikkoja, joissa käydä. Täytyy tosin sanoa, että yleisesti ottaen mitä pidempään vietän jossakin paikassa, sitä enemmän alan siitä tykätä.

4. Oudoin reissu, jonka olet tehnyt?

Ystävälläni on teehuone kotimaassani Kanadassa, ja lähdin hänen mukaansa kuukauden mittaiselle teenostomatkalle Kiinaan ja Taiwaniin. Pääsin näkemään maailman, jota en olisi päässyt todistamaan omin päin. Tapasin teentuottajia, maistoin uskomattoman tuoreita korkealuokkaisia teelaatuja joihin minulla ei olisi ollut varaa, kävin kauniilla syrjäisillä teeviljelmillä ja opin yhtä ja toista kiinalaisesta liike-elämästä. Koska se oli ystävälleni työmatka, minulla ei ollut sananvaltaa sen suunnittelussa, mikä oli mukavaa vaihtelua. Matkan tempo oli sekin toisenlainen kuin mihin olen tottunut, koska kävimme 19 kaupungissa yhden kuukauden aikana!

Yukon, Kanadan karut erämaat - (c) Cynthia Desnoyers - Kulkuri.org

5. Vaarallisin hetki matkoillasi?

Ensimmäinen iltani Buenos Airesissa on ainoa kerta, kun olen koskaan tuntenut olevani vaarassa. Kaksi miestä likisti minut väliinsä, kun kävelin kadulla, ja yritti kärttää minulta rahaa. Onneksi olin vain parinkymmenen metrin päässä hostellilta, joten kiihdytin askeleitani heidän seuratessaan minua ja livahdin nopeasti majapaikkani aulaan. He lähtivät tyhjin käsin. Kokemus vaikutti loppuaikaani kaupungissa: en tuntenut oloani turvalliseksi missään vaiheessa.

6. Kaunein hetki matkoillasi?

Inkareitin patikoiminen Machu Picchulle Perussa. Machu Picchu on jo sinällään mahtava, mutta minusta vaellus sinne oli vielä upeampi. Koska kuuluin ryhmäni hitaimpiin patikoijiin, sain usein kävellä polulla yksin. Oli sanoinkuvaamaton tunne olla yksin majesteettisten vuorten ympäröimänä. Se oli voimakas kokemus, joka veti samalla nöyräksi.

7. Kerro yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olet matkatessasi kohdannut.

Yksi kiinnostavimmista tapaamistani ihmisistä oli kuusikymppinen ranskalainen nainen. Hän oli elänyt kulkurielämää kahdeksan kuukautta vuodesta yli kymmenen vuoden ajan. Hän oli aloittanut tuon elämän, kun oli menettänyt työpaikkansa eikä ollut löytänyt uutta työtä tilalle. Aina matkalle lähtiessään hän tarjosi asuntonsa vuokralle, ja siksi reissaaminen oli hänelle halvempaa kuin kotona olo. Hän asui yhä makuusaleissa ja tuli hyvin toimeen nuoremman porukan kanssa. Miten innostavaa!

8. Mitä vihaat kulkurielämässä?

Hyvästejä. Sitä tapaa aina niin ihania ihmisiä, mutta pian jonkun onkin jo aika jatkaa matkaa.

9. Mitä kaipaat kotimaastasi?

Kaipaan sitä kaikkea, mikä rutiineissa ja tutuissa ympyröissä on mukavinta. Juoksu- ja triathlonseurani kanssa harjoittelemista, harrastustunteja, teellä käymistä ystävieni kanssa, sen sellaista. Minulla on myös ikävä Arthuria, halittavaa mustaa kissaani. Ja aitoa vaahterasiirappia!

10. Oletko sinkku?

Olen sinkku ja onnellinen! Isona minusta tulee hullu kissanainen!

Auringonlasku Costa Rican biitseillä - (c) Sabrina Labbé-Dulude - Kulkuri.org

Kuva © Sabrina Labbé-Dulude

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 2-5 kuvaa sinusta tien päällä.

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>