Kolmossivun kulkuri: Merijn

Kokkaaminen omassa keittiössä on elämän pieniä iloja, etenkin matkaajalle - Kulkuri.org

1. Miksi kulkuroit?

Joillekin ihmisille elämässä on kyse oman ja perheen turvallisuuden lisäämisestä. Toisia ajaa eteenpäin kunnianhimo. Minulle elämä on uusien kokemusten keräämistä ja uusien ihmisten tapaamista. Olen utelias. Matkustaminen auttaa minua kartoittamaan inhimillisen kokemuksen rajoja. Olen esimerkiksi erittäin kiinnostunut uskontojen mystisistä ulottuvuuksista ja yritän aina mahdollisuuksien mukaan tutustua niihin.

2. Mikä on juuri nyt paras paikka maailmassa?

Jos maailmassa on olemassa paras paikka, en ole löytänyt sitä vielä. Koska melkein kaikkialla on ihmisiä – ja me olemme aina epätäydellisiä – olen päättänyt, ettei täydellisyyttä edes kannata etsiä.

Esimerkiksi kotimaani Hollanti tunnetaan suvaitsevaisena ja avaramielisenä paikkana, mutta toisaalta se ei ole kovin vapaa eikä siellä ole minkäänlaista ”ihmeen” tuntua. Toiset paikat, kuten Turkin tasangot ja Indonesian saaret, suorastaan pulppuavat ihmeitä, mutta sielläkään ei ole vapaata. Monet kaupungit Yhdysvalloissa ovat vapaita, mutta toisaalta eivät suvaitsevaisia.

3. Oudoin reissu, jonka olet tehnyt?

Oudoin matkani on tapahtunut pääni sisällä. Koska ulkoiset ja sisäiset kokemukset heijastelevat toisiaan, fyysinen matkustaminen on auttanut minua kasvamaan henkisesti ja hengellisesti. Matkustaminen näyttelee elämässäni samaa roolia kuin opettaja perinteisissä hengellisissä opeissa.

4. Karuin vamma, jonka olet kärsinyt?

Viime kuussa menin Siaminlahdelle snorklaamaan ja satutin jalkani kiviin. Haava oli syvä ja lähellä valtimoa. Fyysinen vamma on sittemmin parantunut, mutta tapaus jätti psykologisen jäljen.

5. Vaarallisin hetki matkoillasi?

Kaiken kaikkiaan tieliikenne Thaimaassa tuntuu vaaralliselta.

Hollantilainen kulkuri Merijn polkupyörineen Laosissa - Kulkuri.org

6. Kaunein hetki matkoillasi?

Kauneimpia ovat sellaiset hetket, jotka saavat minut unohtamaan kriittisen ajattelun: Yllättävä toivotus liittyä mukaan toisten ihmisten juhlaan. Muslimien rukouskutsu, joka havahduttaa ympäröivän luonnon kauneuteen. Herääminen oudossa paikassa ilman, että hetkeen tajuaa kuka on ja missä.

7. Kerro yhdestä kiinnostavasta ihmiskohtalosta, jonka olet matkatessasi kohdannut.

Kolme päivää sen jälkeen kun lähdin tien päälle, tapasin Malesiassa François’n, joka oli purjehtimassa maailman ympäri. Hän matkasi satamasta satamaan ja yritti värvätä ihmisiä mukaansa jakamaan ruoka-, polttoaine- ja rommikuluja. Tuolloin koin, että hän oli päässyt pidemmälle sillä polulla, jota itsekin halusin seurata. Häntä eivät kahlinneet kunnianhimo tai tarve turvallisuuteen. Hän kutsui minut mukaansa matkalle yli Intian valtameren Etelä-Afrikkaan ja tunnusti auliisti, että käynnissä oli taifuunikausi. Kieltäydyin kohteliaasti. Juuri silloin valintani oli oikea, vaikka myöhemmin olenkin sitä toisinaan katunut.

8. Mitä vihaat kulkurielämässä?

Joskus haluaisin olla monessa paikassa yhtä aikaa, ja tuolloin matkaaminen helpottaa oloani. Pelkään, että jos eräänä päivänä päädyn taas viettämään rajoitetumpaa elämää, olen siihen mennessä ehtinyt hemmotella itseni pilalle.

9. Mitä kaipaat kotimaastasi?

Ikävöin ainoastaan ystäviäni. Minulla on aina ollut ympärilläni tiivis kaveriporukka, joka koostuu hyvin erilaisista kundeista. Toisinaan skypetämme, mutta ei se tietenkään ole sama juttu kuin istuminen oluen ja kylkipalojen ääreen jauhamaan paskaa. Tämä on yksi syy, miksi voisin ajatella jonakin päivänä lopettavani matkustamisen.

10. Oletko sinkku?

En ole.

Mekongin jokilaivalla

Oletko kulkuri? Lähetä toimituksen sähköpostiin vastaukset yllä oleviin 10 kysymykseen ja 3-5 kuvaa sinusta tien päällä.

Bookmark the pysyvä linkki.

Vastaa

Jos sähköpostisi on rekisteröity gravatar-palveluun, saat kasvokuvasi näkyviin kommentin yhteydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei ilmoiteta julkisesti. Vaaditut kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>